Третата защита на Благой Иванов – Багата, полуфиналите и финалът на Индиън Уелс, футбол от Холандия, Русия и Украйна – всичко това ще могат да видят на живо зрителите на Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 през двата почивни дни.

В ранните часове на неделния ден феновете на бойните спортове ще имат шанса да гледат на живо третата защита на Благой Иванов – Багата в ММА организацията World Series of Fighting 2017. Българинът излиза срещу американеца Шон Джордан-Дивака в мача от тежка категория, като прякото излъчване по Mtel Sport 1 започва в 5:00 сутринта.

Отново в ефира на Mtel Sport 1 ще бъдат и решителните двубои от тенис турнира в Индиън Уелс. Полуфиналите ще се играят в събота от 20:00 и 22:00 часа, като преди и след двубоите ще има коментарно студио с експертни мнения и анализи. Директното предаване започва 30 минути преди първия мач. Финалът е в неделя с начало 22:00 часа.

Три са първенствата, които ще могат да се видят на живо през уикенда по спортните канали на телекома. Холандската Ередивизи присъства с три срещи – Хееренвеен срещу лидера Фейенорд от 13:30 часа и Екселсиор срещу Аякс от 15:30 часа по Mtel Sport 1 в неделя и ПСВ срещу Витес от 20:35 часа ден по-рано по Mtel Sport 2.

Два двубоя и двама българи ще видят феновете на Руската Премиер лига. В събота Ивелин Попов и неговите съотборници от Спартак излизат като гости в московското дерби срещу Локомотив.

Мачът е с начало 15:30 часа, а Спартак ще опита да задържи преднината си от осем точки пред ЦСКА Москва на върха в класирането. Преследвачът, в чиито редици е Георги Миланов гостува в същия час, но на следващия ден на Терек Грозни – мачът ще се предава директно по Mtel Sport 2.

Украинската Висша лига също ще се представи с два футболни сблъсъка в събота. Стал ще приеме ФК Олександрия от 14:00 часа, а от 17:00 часа Ворскла Полтава излиза срещу Зирка. И двете срещи ще могат да бъдат гледани на живо по Mtel Sport 2.


Програмата на спортните канали на Мтел излъчва богато разнообразие от спортни състезания и първенства в ТВ ефира у нас: 24 часа на ден, седем дни в седмицата, 18 000 часа годишно футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и много други. Осем хиляди часа в програмата на каналите са отредени за преки предавания, като преди и след най-интересните от тях ще има коментарни студия.

До 31 март клиентите на телевизия от Мтел и blizoo ще могат да гледат Mtel Sport 1, Mtel Sport 2 и EDGEsport безплатно.