Българинът Благой Иванов – Багата зашити за втори път световната си титла в ММА. Родният спортист се справи с претендента Джош Копланд, а победата за Иванов бе присъдена след съдийско решение. С победата си Багата за втори път защити пояса си в тежка категория на веригата WSOF.

След изключително динамичен и кървав първи рунд, във втория двамата бойци бяха с отворени аркади, които застрашиха двубоя от прекратяване, но въпреки това не спряха с активна размяна на удари в стойка.

В третия рунд двамата отново започнаха активно, показвайки много добра кардио подготовка. Копланд отнесе няколко здрави удара, които понесе с желязната си брадичка, пише mma.bg.

В четвъртия рунд двамата се впуснаха в още по-ожесточени размени на удари без никаква индикация, че някой от двамата ще се откаже. Багата успя да нанесе добра серия от удари и притисна своя противник към клетката, но американецът бързо се съвзе и отвърна с комбинация и удар с коляно. Двамата отново продължиха с размените, като по-агресивен през цялата среща си остана Иванов.

В петия рунд двамата отново започнаха с размени още от самото начало, за радост на публиката. Иванов за момент успя да пречупи опонента си, който все по-често започна да бяга назад, но след това винаги се връщаше. Към края на рунда Благой понесе няколко силни удара, които го замаяха, но самбистът бързо приложи и другия си арсенал и свали Копланд на земята, заемайки доминираща позиция върху него, като след кратка схватка му позволи да се изправи, за да продължат размените в стойка.

В крайна сметка заслужено съдиите дадоха победата на Багата.