Нека си признаем, много от нас обичат да гледат как други хора се бият и проливат кръв и пот в състезателен характер. А къде можем да получим всичко това в най-големи дози? В ММА, разбира се!

Смесените бойни изкуства станаха изключително популярни в последните години, а причината е в голямото разнообразие на стилове и в неподправеното зрелище, в което се превръщат мачовете.

Супер сериите UFC дадоха големия тласък на ММА, но вече има още няколко изпълнени с качествени бойци серии, които се радват на голям интерес. А ако случайно не знаете, в една от тях, World Series of Fighting, световен шампион е българинът Благой Иванов!

В ранните часове на неделния ден Багата отново ще бъде на октагона, за да защитава титлата си в тежка категория, а страхотната новина е, че ще имаме възможността да наблюдаваме неговия бой на живо в ефира на Mtel Sport 1.

Спортният канал ще излъчи гала вечерта WSOF 35, чийто коронен мач е този на Багата срещу Шон Джордан - Дивака.

Вече близо 2 години една от най-ценните титли в ММА е притежание на Иванов, а срещу Дивака той ще опита да направи трета успешна защита на колана си.

До момента 30-годишният българин има 14 победи от 16 мача в ММА, а неговият съперник е с 19 успеха в 26 срещи.

За Джордан това е страхотна възможност да се качи на върха във World Series of Fighting, но Багата няма никакво намерение да сдава трона, което гарантира поредния кървав бой.

А ако искате да добиете представа какво ни очаква, можете да видите записа на последния мач на Благой Иванов - изключителното шоу срещу Джош Копланд.

WSOF 35 ще се проведе във Верона, Ню Йорк, а освен мачът с българско участие за световната титла в тежка категория, ще станем свидетели на още два мача за титли.

Благой Иванов

Прякото излъчване по Mtel Sport 1 започва в 5 часа сутринта в неделя с битката за колана в категория "петел". В нея за овакантения колан ще спорят Бекбулат Магомедов (16-1) и Донавон Фрилоу (6-1).

След това пък е ред на големия мач в свръхлека категория. Шампионът Ланс Палмър (11-2) ще защитава титлата си срещу непобедения до този момент Андре Харисън (15-0).

Така някъде след 6 часа българско време ще дойде ред и за главния мач на вечерта, в който ще стискаме палци на Благой Иванов.