Световният шампион в тежка категория на IBF, WBA и IBO Антъни Джошуа (19-0, 19 KOs) ще получи 20 милиона долара за двубоя си с най-добрия ни професионален боксьор Кубрат Пулев, което ще е рекорден приход за англичанина.

Двубоят е на 28 октомври в Кардиф и ще бъде излъчван пряко по DIEMA SPORT 2 и по GONG PLAY

Напомняме, че Кобрата от своя страна ще получи 5 милиона долара, което си е доста добра сума за претендент.

На пръв поглед 20 милиона за Джошуа и 5 милиона за Пулев изглежда като пладнешки обир за нашия боксьор, но повечето състезатели в тежка категория биха се възползвали мигновено от тази оферта.

Дионтей Уайлдър например печели по около 1,5 милиона долара за своите битки в тежка категория, което трябва да ни покаже колко добре Кобрата се справя за момента.

Антъни Джошуа

източник: Gulliver/GettyImages

Това естествено ще бъде най-голямата печалба за Пулев в 8-годишната му професионална кариера.

Мнозина смятат, че Кобрата е трябвало да влезе при професионалистите на по-ранна възраст, но той прекара много време при аматьорите в опит да спечели златен олимпийски медал.

Пулев обаче беше елиминиран в първия кръг на последната за него Олимпиада - тази в Пекин през 2008-ма година. Там той загуби от Оскар Ривас с резултат 11-5.

В крайна сметка миналото на Кобрата сега няма значение и той трябва да се съсредоточи изцяло върху следващия си опонент.

Победа над Джошуа ще изкачи родната гордост на върха в почти всички реномирани боксови класации и ще го направи световен шампион на IBF (International Boxing Federation) и WBA (World Boxing Association).

Кобрата: Най-добрата сделка е тази, от която човек не може да загуби нищо

Български рефер на мача между Пулев и Джошуа

Кобрата се готви за прекрасен жест, ако бие Джошуа

Вълнението расте преди големия мач