Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев даде ексклузивно интервю за своя партньор Winbet преди големия сблъсък за Световната титла срещу Антъни Джошуа. Родната гордост сподели, че е уверен във възможностите и качествата си и че не се страхува от нищо и никого. Кобрата допълни, че ще даде всичко по силите си да зарадва всички хора, които го обичат и подкрепят.

Здравей, Кубрат, разкажи ни как върви подготовката ти за най-очаквания мач в историята на бокса?

- Здравейте, върви добре, въпреки малкото време, с което разполагам. Все още не се чувствам на 100%, но правя всичко възможно до мача да бъда напълно готов. И да се кача на ринга за победата.

Какво се случи с неуредиците и разногласията в твоя отбор? Очакваш ли още изненади или вече гледате в една посока?

- Разногласията не са с моя отбор, а с моя мениджър. Все още не са  изчистени, но се надявам това да се случи. Няма нещо, което чак толкова да ме изненада. Аз съм такъв човек, че винаги очаквам всичко от всеки.

С треньора ти успяхте ли да изберете определена тактика за мача срещу Джошуа? Разучихте ли слабите му места?

- Постоянно анализираме, ежедневно говорим. Сигурен съм, че заедно ще намерим пътя към победата в Кардиф.

В професионалната си кариера имаш 25 победи от 26 мача, а веднъж световната титла ти се изплъзна. Чувстваш ли, че сега залогът е наистина голям?

- Не един път съм казвал, че залогът във всеки мач е голям. Но този мач е истински важен, защото е за световната титла. Ще се постарая да не разочаровам хората, които вярват в мен, живеят с мисълта за тази битка, както мен и я приемат като своя. Тези хора са важните за мен и ще сторя всичко по силите си, за да ги направя щастливи.

Как би оценил партньорството с един от най-големите букмейкъри в България Winbet?  На сайта им е обявен уникален за българския пазар безрисков залог за мача, който предизвиква огромен интерес сред феновете, мотивира ли те допълнително това, че получаваш безрезервна подкрепа от всички?

- Професионалисти, с които се работи приятно. Благодаря за хубавите въпроси в това интервю. Обикновено журналистите ми задават едни и същи въпроси, но вие сте погледнали на нещата под друг ъгъл. Въпроси, на които и за мен самия бе интересно да отговаря. Колкото до залога, винаги съм казвал, че най-добрата сделка е тогава, когато човек не може да загуби от нея.

Цяла България се вълнува и стиска палци на Кобрата, а неговите партньори от Winbet заявиха своята подкрепа чрез кампанията „Подкрепи Кубрат без губещ залог“. От букмейкъра обявиха, че връщат всички губещи залози за победа на Кобрата.

Проблемът с билетите и фактът, че малко сънародници успяха да се сдобият с билети за мача, ще се отрази ли на настроението и мотивацията ти в Кардиф Принсипалити?

- Няма да са чак толкова малко. На стадиона ще има българска публика. Нищо, че няма да е мнозинство. Това е исторически мач и за България. Убеден съм, че българите в трибуните ще компенсират това, че ще бъдат по-малко, с дух и сърце.

Андреа преди време сподели, че трудно приема да гледа как се биеш. Ще дойде ли сега в Кардиф да гледа мача на живо? Кои твои близки ще бъдат с теб там?

Винаги оставям това решение на нея. Тя да си реши, къде и как ще се чувства най-добре. За мен най-важно е да извоювам победата на българите. Да дам на хората това от което имат нужда. До мен в Кардиф ще бъде брат ми, хората от моя тим, познати, които щом са намерили начин да бъдат там, въпреки обстоятелствата и условията, значи са ми вече близки.

Знаем, че тренираш от малък. Представял ли си си тогава, че ще стигнеш до такъв мач?

- Никога! Въпреки че баща ни през цялото време ни подготвяше за подобно нещо и вярваше в успеха. Но никога не съм го проумявал в пълния му смисъл. Дори в най-смелите си мечти.

Ако победиш, на кого би посветил победата си?

- Вече избягвам да споделям какво бих направил, ако победя. Оказа се, че на хората това не им харесва. Струва им се невероятно и невъзможно. Който ме познава обаче, знае на кого бих я посветил.

Какво те поддържа в такива моменти, преди мача и на самия ринг, където успяваш да запазиш завидно хладнокръвие?

- Вярата в себе си, в качествата ми. Веднъж дори брат ми ми каза, че съм прекалено непримирим човек. Преди да го чуя от него не се бях замислял. Тогава осъзнах, че ме е определил много точно. Не ме притеснява никой и нищо. Такова ми е сърцето. Такава ми е душата.

Ако Джошуа стоеше срещу теб сега, какво би му казал?

- Нищо. Няма какво да му кажа. Просто искам да го надиграя и да покажа, че съм по-добрият.

Независимо от изхода в двубоя, какво да очакваме от Кобрата след мача?

- Може да очаквате от мен точно толкова и точно това, колкото и каквото преди мача: земен, силен, вярваш и обичащ България. Човек, който никога не се предава.

Пожелай си нещо?

То е ясно на всички какво ще си пожелая в този момент. Това е моята мечта.

И накрая какво е победата?

- Победата... е вечната, ежедневната вяра! Вяра във себе си, вяра в постижението, което искаш. Вяра, че няма нищо невъзможно! Разбира се и вярата в Бога. Пламенното желание да успееш. Да се докажеш, да победиш себе си! Незатихващият вулкан в душата и сърцето на човек! Любовта! Любовта към дадения стремеж. Нещото, което кара сърцата ни да бият ненормално силно. Именно това ме кара да се чувствам жив.