Щабът на българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев осуети намеренията на световния шампион в IBF Антъни Джошуа да заобиколи мач с него за световната титла. От лагера на британеца поискаха изключение от федерацията за задължителната му защита на колана, която трябваше да е срещу Кобрата. 

Промоурът на Джошуа: Ако Антъни не се бие с Кличко, ще се изправи срещу Пулев

Промоутърът на Джошуа Еди Хърн редеше реванш с Владимир Кличко, когото неговия човек победи в края на април и взе титлата. Но за да се състои отново такъв двубой, британецът трябваше да получи разрешение от IBF за изключение да направи още една доброволна защита, а не да срещне задължителния претендент в лицето на Пулев. 

Промоутърът на Джошуа: Мач срещу Пулев е неизбежен

Днес от лагера на българския боксьор обаче са подали официален протест в IBF срещу тези намерения на Джошуа, разкриват украинските медии. Така това прави нов мач между Джошуа и Кличко много малко вероятен, поне преди островитянинът да се е изправил срещу Кобрата и евентуално да го е победил. 

От лагера на Джошуа: Пулев не иска мач за титлата без да вземе пари

Все пак съществува вероятност британецът да се откаже от пояса си в тази федерация и това ще освободи световната титла. За нея Кобрата после ще трябва да се бие със следващия най-високопоставен в ранглистата. Повече яснота се очаква в следващите дни. 

Зауерланд: Кубрат ще се бие с Джошуа през ноември или март