Българинът Кубрат Пулев победи Дерек Чисора с 2:1 съдийски гласа в двубоя за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF. Кобрата доминираше в по-голямата част от мача срещу британеца в Хамбург и така триумфира за втори път в кариерата си с титла на Стария континент. 

Пулев стана шампион в най-престижната категория за втори път след 2012 година, когато за първи път завоюва титлата, побеждавайки Александър Димитренко от Украйна.

Професионалният ни боксьор демонстрира по-добра кондиция и остана свеж до края на срещата, а Чисора не издържа на темпото на Пулев. На няколко пъти реферите предупредиха британеца за поведението му на ринга.

В хода на двубоя Кубрат Пулев пласира няколко отлични удара и така постепенно наложи преимуществото си без да губи контрол върху срещата, с изключение на някои проблясъци на британеца във втория рунд и особено в деветия.

Първият съдия даде 116:112 удара в полза на Кубрат, втория обаче отсъди в полза на Дерек Чисора - 115:113, но решението на третия рефер също бе в полза на Кобрата - 118:110 удара и така победата на Пулев бе подпечатана.

Успехът на Кубрат Пулев срещу Чисора означава и шанс да стане официален претендент за титлата на Международната боксова федерация.

Кубрат вече има в актива си 23 победи (12 с нокаут и 1 загуба), а това бе трета поредна победаза българина под ръководството на треньора Ули Вегнер.

Кубрат Пулев

източник: Diema Sport


Вижте как се разви мачът рунд по рунд:

Двамата боксьори вече са на ринга, като Кубрат Пулев бе посрещнат с бурни аплодисменти, а появата на Дерек Чисора предизвика сериозна вълна от освирквания в залата.

Последва изпълнение на химните на България и Великобритания.

Първият гонг удари! Мачът започна!

Кобрата пласира първи тежък удар с точен десен прав. Последва и точно дясно кроше.

Първият рунд приключи с хубав ляв прав на Кубрат Пулев срещу Чисора.

Вторият рунд също е в историята, като Кобрата пласира няколко добри удара, а британецът пък имаше добро дясно кроше.

Кубрат Пулев демонстрира добър арсенал от удари срещу Дерек Чисора в третия рунд, като съперникът леко забави темпото.

Чисора започна с атака четвъртия рунд. Реферът направи няколко устни забележки на британеца, че влиза в кринч. Чисора пласира силно дясно кроше срещу Кобрата. Българинът обаче отвърна с яростна атака до края на ринга.

Петият рунд тръгва с дясно кроше за Дерек Чисора. последваха няколко тежки удара от Кобрата. 

Интересно начало на шестия рунд. Кубрат Пулев сякаш показа, че е ухапан при схватка с Чисора. Българинът пласира добър десен прав, а по-късно и две десни крошета в този рунд.

Седмият рунд стартира с нов бърз клинч между двамата съперници. Последва хубаво дясно кроше за Кобрата. Чисора сякаш се задъхва.

Началото на осмия рунд е белязано от разправия на Дерек Чисора с рефера, заради нечистите му удари. Малко по-късно българинът осъществи сериозна атака срещу британеца.

Деветият рунд тръгна с добър удар на Чисора, който започна доста активно. Британецът вкара няколко тежки удара срещу Кобрата.

Ролите на двамата боксьори сякаш се смениха в началото на десетия рунд, а от публиката се чуха възгласи "Кобра, Кобра" в подкрепа на българина.

До момента убедително предимство на вкараните удари за Кубрат Пулев срещу Дерек Чисора - 134:71, а Дерек Чисора се прибра със залитане в края на 11-я рунд.

Дванайстият рунд е белязан от доминация на българина. Пулев демонстрира по-добра кондиция и изглежда по-свеж, след като пласира няколко точни удара. 

Край на мача! Кобрата е доволен от двубоя!

Победа за Кубрат Пулев в 2:1 съдийски гласа!


Ето какво сочеше статистиката преди срещата:

Мачът се очакваше с огромен интерес и заради провокациите между двамата в последните дни и седмици.


Може да коментирате мача в нашия форум!