Двама от сребърните медалисти на България от Купа „Странджа“ Айрин Исметов (64 кг) и Арман Хакобян (75 кг) признаха, че следващата им цел сега е Европейското първенство.

„Сребърен медал – това е голяма победа за мен. Радвам се, че успях да участвам на този турнир, че победих няколко добри боксьори. Учим се занапред, тренираме все повече. Искам да благодаря на всички – семейството, треньорите, Федерацията. Благодаря за подкрепата и всичко. Нека сме здрави най-вече. Аз от началото на състезанието си имам леки болежки. Стискам зъби и се качвам на ринга“, каза Исметов.

„Мисля, че съперникът ми бе много по-опитен и ме надхитри. Така взе златото. Този противник ме налагаше само където ме болеше. Бих се мъжки. 16 години тренирам бокс, 16 години представям България. Сега ще се потрудим още, за да се представяме по-добре в другите турнири. Целта ни е Европейското, а от там да се класираме за Световно“, добави Исметов.

Арман Хакобян, който пък спечели сребро в категория до 75 кг, каза: „Можеше и по-добре, но пак е нещо. Съжалявам, че не ми тръгна играта. Противникът бе неудобен и не разбрах какво става. Живи и здрави, следващият път повече. Целта сега е Европейското. Много силно бе българското участие тази година. Можеше и по-добре да се представим, но явно сега толкова са ни възможностите“.