Българската боксьорка Станимира Петрова заяви след спечеления от нея златен медал на Купа „Странджа“ в категория до 54 кг, че голямата ѝ цел остава отличие от Олимпийски игри. Петрова добави, че нивото на турнира тази година е много по-високо.

„Много съм щастлива, че успях. Моят мач бе труден. Противникът ми бе познат. Това ми е финалът на Европейското. Беше ме проучила. Бяха дошли само с баща ѝ, за да ме победят. Но се радвам, че успях. Изключително доволна съм от цялото представяне на всички българи. Нивото много се е качило при мъжете. В двама-трима виждам на световно ниво потенциал. Турнирът тази година бе много труден. Има участници от различни държави. При 60 кг при жените имаше олимпийска вицешампионка“, започна Петрова.

„Големи са очакванията към мен. Искам пак да се извиня, че разочаровах на Игрите в Рио. Тази година трябва да се усъвършенстваме. Моята цел си остава медал от Олимпийски игри“, завърши Петрова. 

На свой ред, Деница Елисеева, който остана със сребро в категория до 60 кг, сподели: „Не съм доволна, тренирах много, работих много, но нищо не показах в срещите. Така успях да се представя, но следващия път повече. Синката ми е от вчера от полуфинала. Предстои ми много работа“.