Президентът на БФ Художествена гимнастика Илиана Раева бе гост на "Събуди се" по NOVA.

Тя сподели впечатленията си от срещата с президента на Република България Румен Радев през изминалата седмица.

"Много авторитетен, много отговорен и много информиран човек," призна Раева.

За края, за едно начало, за една сбъдната мечта...

България приема Световното първенство по гимнастика през 2018-та - от 3 до 16 септември в "Арена Армеец".

Раева смята, че ще получи подкрепа от държавата за организацията, както и досега я е получавала.

"Психическото натоварване е изключително голямо, но тези деца са израснали от малки така. За не-спортистите изглежда като адско натоварване, но ти когато израснеш с него, то става част от живота ти. Те са бойци, те искат да побеждават," коментира новия ансамбъл Раева.

Насладете се на Отбора!

Над 12 хиляди на крака за "златните" момичета

"Гимнастички в пенсия"

"На това ме научи Златка Бончева. Нешка Робева е добър треньор, не е добър психолог. Нашите треньори от онова време са били невероятни психолози, така правеха, че детето да учи под формата на игри. При нея нямаше напрежение, всичко бе приказка," разказа спомени Раева.

Това я върна и към инцидента с Цвети Стоянова:"Щеше да рухне цялата ни гимнастика. Аз бях напълно сама. Трябваше да преборя чувството на вина във всички, в децата, в Ина Ананиева. Беше нещо страшно. Трябваше да обяснявам на едно общество, настроено срещу мен. Аз бях убедена, че Цвети ще се оправи, и че този отбор ще успее. Не мисля какво щеше да стане, ако това не бе станало."

Световна шампионка от ансамбъла падна от 6-я етаж

МВР: Опит за самоубийство на Цвети Стоянова

Цвети Стоянова: Простете ми!

Къде са момичетата сега? "Любомира Казанова е треньор на малки деца в момента. Християна Тодорова е съдия и коментатор. Михаела Маевска е помощник-треньор в националния отбор. Цветелина Найденова ще кандидатства за треньор също. Ренета Камберова има предложение за един страхотен проект. Всички се ориентират в областта на спорта, защото много могат. Цвети е добре, надявам се да е това, което виждам. Сигурна съм, че ще бъде добре и всичко ще е както трябва."

"Не мога да кажа дали съм намерила баланс. Животът ме изправя под различни ситуации. Търсила съм го години наред. Егото много пъти ми е пречило, но и ми е помагало," разказа за себе си Илиана.

"Аз не бих могла да живея с мъж, от който съм по-силна. Наско бе човекът, който ме накара да си направя клуб и да работя. Доста пъти се излагам като баба, правят ми забележки да се стегна. Обсеби ми живота, но съм щастлива," завърши Илиана за ролята си на съпруга и баба.