Решението да спра кариерата си в националния отбор по художествена гимнастика го взех в началото на годината, когато започна процесът на възстановяване на травмата. Това обяви в ефира на "Здравей, България" състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика Елена Бинева, цитирана от NOVA.BG.

Тя изненада всички фенове на художествената гимнастика с решението си, което беше обявено в началото на седмицата. Президентът на БФХГ Илиана Раева определи самата нея като "мъдрец" заради решението ѝ, което е изцяло в полза на отбора. 

"Правя го само за момичетата от отбора. Искам пътят им да е спокоен и да нямат страх от това, че ще отидем на състезание и мен ще ме заболи толкова много, че няма да мога да превъзмогна болката. Има травми, които мога да блокирам в съзнанието си, че не усещам болка, но специално травмата в кръста не е от тях", каза Бинева.

Тя сподели, че травмата ѝ е от години и се е опитвала по всякакъв начин да подобри състоянието си. "На световното беше най-тежкият ми момент. Тогава играх с корсет. Той беше под трикото и не се виждаше. Беше ми трудно да се движа", спомня си грацията.

Елена Бинева обяви, че вече работи по бъдещ проект. Подробностите обаче за момента остават в тайна. Бащата на Елена - Слави Бинев призна, че най-радостен е бил, след като отборът ни взе златни медали миналата година.

"Това е нормалното развитие на един спортист. Той трябва сам да сложи точка и да го направи достойно. Когато посрещнеш успеха с достойнство, той не се различава от успеха. Тя постъпи изключително мъдро за възрастта си”, каза бащата на Елена – Слави Бинев.

Целия разговор вижте във видеото.