Световният шампион по бокс на WBA, IBF и IBO Антъни Джошуа (19-0, 19 КО) твърди, че Великобритания е изпратила силно послание на Съединените американски щати през последните няколко години - с нарастващия брой световни шампиони по бокс и бойци от най-високо ниво.

В момента някой от световните шампиони на Обединеното кралство са: Джошуа, Дйемс ДеГейл, Лий Селби, Джейми МакДонъл, Джордж Гроувс, Райън Бърнет, Крис Еубанк-младши, Кал Яфай и Тери Фланагън.

В продължение на години Джошуа смята, че повечето бойци от Обединеното кралство са били пренебрегнати или до голяма степен игнорирани, но сега той вярва, че всичко се е променило.

"Мисля, че Обединеното кралство изпраща силни послания от известно време. Не беше толкова отдавна, когато британските боксьори бяха пренебрегвани. Сега всички американци говорят за бойци от Обединеното кралство. Определено изпратихме силно послание към Съединените щати", заяви Джошуа.

Джошуа се завръща на ринга тази събота, пред препълнения със 70,000 зрители стадион "Милениум" в Кардиф, Уелс. Той ще защитава коланите си срещу родения в Камерун боксьор Карлос Такам (39-3-1, 27 КО).

"Никога не съм бил нервен за някоя битка, но смятам, че на този стадион ще бъде различно. Има затворен покрив. Знам, че енергията и атмосферата ще се до тавана и няма да има нищо общо с предишните ми битки", заяви Джошуа.