Антъни Джошуа ще се опита да обедини всички титли в тежка категория и с това да стане безспорен шампион в света на бокса до края на 2018-та година. 

В идеалния случай би имало битка за обединение на коланите през февруари или март, още една през лятото и битка през ноември във Великобритания или Съединените щати.

Първо, Джошуа, който държи титлите на WBA, IBF и IBO в тежка категория, трябва да премине през Карлос Такам, когато двамата се изправят един срещу друг тази събота в Кардиф. Ако победи, той вероятно ще се насочи към Джоузеф Паркър, който държи титлата на WBO, след което да последва брутална битка с американския шампион на WBC Дионтей Уайлдър, който ще защитава колана си срещу Бърмейн Стивърн на 5-ти ноември в Ню Йорк.

"Искам да обединя всички титли до края на 2018-та година", заяви Джошуа, който също има и апетит за среща с Тайсън Фюри до края на следващата година, въпреки че "Циганският крал" към момента е със спрени състезателни права, заради дадена положителна допинг проба за употреба на кокаин през 2016-та година.

Ето и какъв е планът според промоутъра на Джошуа Еди Хърн.

"Планът е Джошуа да обедини всички титли през 2018-та година и ние наистина бихме искали да направим три огромни битки през следващата година. 3-ти февруари е потенциална дата за битка с Паркър в О2 Арена в Лондон за колана на WBO, ако това не стане, може да направим битка в Близкия изток през първото тримесечие на годината. Уайлдър е наша мишена за битка през лятото. Ние също предлагаме на Уайлдър да се бие с Дилиан Уайт на 3-ти февруари в О2 Арена", заяви Хърн.

Какво е вашето мнение? Възможно ли е Джошуа да обедини всички титли в тежка категория до края на 2018-та година?