Американската звезда тежка категория Кевин Джонсън планира да си тръгне от София с два сувенира след мача срещу българския шампион Кубрат Пулев на 28 април в "Арена Армеец", като първият е Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) на Пулев.

"Този колан е мой", категоричен е 37-годишният боксьор от Ню Джърси. "Пулев е страхотен боксьор, също като мен, но няма съмнение, че ще му взема колана. Това е важен мач за мен. Ако го спечеля, ще се върна на голямата сцена и отново ще съм в битката за световните титли".

Джонсън обещава зрелищен нокаут срещу Пулев в София

Вторият сувенир в списъка на Джонсън е българска жена.

"За първи път ще съм в България, но чувам, че жените там са много красиви, така че се вълнувам", казва американецът. "Искам да се оженя там. Ще си намеря момиче и ще се прибера у дома с нов колан и нова жена".

Кобрата: Мечтата на Джонсън за нокаут ще остане несбъдната

На предстоящия двубой на 28 април българската боксова звезда Кубрат Пулев за първи път ще защити своята Интерконтинентална титла на Световната боксова асоциация (WBA), която спечели в сблъсък с бившия световен шампион Самюел Питър в зала "Арена Армеец" в София на 3 декември 2016 година.

Тогава почитателите на бокса имаха възможност да проследят на живо историческия двубой на Кобрата на родна земя в ефира на DIEMA SPORT, част от пакета на DIEMA EXTRA.

Билетите за боксовата среща на 28 април се продават в Eventim.bg

Кубрат Пулев в битка за световната титла на 28 април в София

За Кубрат Пулев (24-1, 13 нокаута) ще е тежко изпитание срещата срещу бившия претендент за световната титла Кевин Джонсън (30-7-1, 14 нокаута).

През 2009 г. Джонсън изигра 12 рунда срещу Виталий Кличко за WBC, а оттогава е излизал на ринга и срещу Тайсън Фюри и Антъни Джошуа.