Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова заяви, че е доволна от представянето на момичетата на Световната купа в Минск. Грациите ни останаха пети в многобоя, но спечелиха златен медал на пет обръча и бронз на две въжета и три топки. Димитрова допълни, че на възпитаничките й им е нужен малко повече опит и абсолютна концетрация по време на изпълненията им на килима.

Раева: Пътят е този, но трябва да се следва с пълна отдаденост и отговорност

“Това беше едно много поучително състезание. Много съм доволна от това, че след грубата грешка, която допуснаха в многобоя, на финалите при отделните уреди играха много добре. Получиха две оценки от 10 за трудност. Мисля, че растат с всяко едно състезание”, каза Димитрова.

Браво! Ансамбълът със злато на пет обръча в Минск

“Това, което им казах след края на многобоя е, че те са пет и трябва да се държат заедно. Това беше единственият начин да излезем от леката криза, която се получи след грешката. Те са още много млад отбор и се учат как да реагират, кога да се съхраняват, кога да дават максимума. Грешката бе вследствие на леко разсейване и трябва да се научат, че трябва да са концетрирани до края, дори на дребните елементи”, допълни тя.

Втори медал за ансамбъла на Световната купа в Минск

“Съчетанията остават същите до световното първенство в Пезаро. Мисля, че са много хубави, получаваме десятки без проблем. Единственото, което трябва да направим на световното е момичетата да изиграят композицията си без грешка”, завърши Весела Димитрова.