Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова изрази мнение, че заради разочарованието, което са изпитали момичетата по време на Европейското първенство, ще бъдат още по-мотивирани на Световното в София през септември.

Припомняме, че грациите ни бяха сочени за основен фаворит за абсолютната титла, но неточност в съчетанието на топки и въжета им коства златото. Така Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова се окичиха с бронза. Първото място „златните момичета“ спечелиха във финала на смесеното съчетание на топки и въжета. Грациите от ансамбъла изиграха и важна роля в отборната надпревара, където заедно с девойките донесоха бронз за страната ни.

„Беше емоционално състезание. Момичетата бяха готови за абсолютната европейска титла. Въпреки това съм доволна, че взехме златен медал в отделните финали“, започна Весела Димитрова при прибирането на тима от шампионата на Стария континент.

„Всеки спортист, който иска да е на върха, трябва да свикне с очакванията към него. Мисля, че не им тежат очакванията. Това е малшанс на състезанието“.

„Те изпитаха разочарованието, затова мисля, че на Световното ще са още по-мотивирани. Ако превъртиш играта по-рано, после няма какво да правиш“.

„Сега момичетата отиват на възстановителен лагер, после имаме лагер в Япония и след това две Световни купи – Минск и Казан. Мислим да продължим със същата схема на работа“.

„Още не сме решили кой къде ще участва. Теодора се възстановява много добре. Беше с нас в Испания, бяха в публиката с Камелия Стоилова. След възстановителния лагер, ще е готова да се включи“, завърши Весела Димитрова.