Дългоочакваната битка между Антъни Джошуа и най-добрия професионален боксьор на България Кубрат Пулев наближава. Събитието ще се проведе на 28-ми октомври на стадион "Принсипалити" в Кардиф, Уелс, но знаете ли кой са останалите срещи, на които ще станем свидетели в ефира на DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY? Нека разберем.

Последната и най-голяма битка, която беше добавена към събитието бе тази между Дилиан Уайт и Робърт Хелениус. Двамата боксьори в тежка категория ще се бият за сребърната титла на WBC, а победителят ще получи правото да се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър следващата година.

С добавянето на тази среща към събитието, бойната карта за вечерта вече съдържа пет битки за титли, преди Джошуа и Пулев да излязат да се бият за коланите на WBA, IBF и IBO.

Халид Яфай

източник: Gulliver/GettyImages

Халид Яфай (22-0) ще се опита да направи втора защита на WBA титлата си в категория "супер муха" срещу непобедения боксьор Шо Ишида (24-0).

Друга световна титла, която ще бъде заложена същата вечер ще бъде тази на WBA в лека категория. За нея ще спорят Анай Естер Санчез (17-2) и Кейти Тейлър (6-0), за която това ще бъде първа среща от световен мащаб в професионалния бокс. Преди това в аматьорския бокс Тейлър спечели пет световни титли,  шест европейски титли и златния медал от олимпийските игри в Лондон през 2012-та година.

В друга битка в тежка категория, за титлата на "Британска общност" ще се боксират Ленрой Томас (21-4) и Дейв Алън (12-3-1) в реванш на страховития си сблъсък от май тази година в Шефийлд, който Томас спечели чрез съдийско решение (2 на 1 гласа).

Последната титла, която ще бъде разиграна на стадион "Принсипалити" ще бъде тази на "Британската общност" в полутежка категория, за която ще спорят Франк Буглиони (20-2-1) и Калъм Джонсън (16-0).

По-рано през вечерта олимпийците Джо Кордина (4-0), Лорънс Около (5-0) и Джошуа Буатси (2-0) ще се опитат да запишат по още една победа в резюметата си срещу все още неизвестни противници.

Колко пари си разделят Кобрата и Джошуа?

Кобрата: Най-добрата сделка е тази, от която човек не може да загуби нищо

Български рефер на мача между Пулев и Джошуа

Кубрат Пулев смята, че Антъни Джошуа не е завършен боксьор

Кобрата се готви за прекрасен жест, ако бие Джошуа

Вълнението расте преди големия мач