Носителят на Супербоул Майкъл Кендрикс е пред угрозата да прекара 25 години в затвора, след като се призна за виновен по обвинение за търговия с вътрешна информация.

Прокурорите установиха, че Кендрикс е направил около 1,2 милиона долара в рамките на две години, работейки с анализатор от Голдман Сакс. 27-годишният футболист призна, че е разменял кеш, билети за НФЛ и достъп до партита в замяна на важна за пазара вътрешна информация.

Кендрикс спечели Супербоул с Филаделфия Ийгълс през миналия сезон, а през юни премина в Кливланд Браун. Кливланд обаче прекрати неговия едногодишен договор на стойност 2,25 милиона долага на 29 август, часове, след като обвиненията излязоха наяве.

В същото време Кендрикс излезе с изявление, в което казва, че "съжалява дълбоко", че се е замесил с "бивш мой приятел, на когото мислех, че мога да се доверя."

"Преди 4 години участвах в търговия с вътрешна информация. Не разбирах напълно всички детайли на нелегалната търговия, но знаех, че е грешно, много съжалявам за действията си. До този момент, съм работил ужасно здраво откакто съм на 5 години, за да стана футболист. Бях привлечен от това да бъда повече от просто футболист."

"Въпреки че не съм взел приходи за себе си, ще върна всички средства, взети нелегално. Поемам пълна отговорност за моите действия."