В неделя срещу понеделник се проведе 53-ото издание на Супербоул – финалът на шампионата по американски футбол. Много рекорди бяха поставени по време на най-гледаното спортно събитие, но голямото шоу ще бъде запомнено и с появата на първата мажоретка-мъж.

Наполеон Джинис и Куинтън Перон влязоха в историята, като се появиха заедно с разкошните дами, за да подкрепят отбора на Лос Анджелис Рамс.

Двамата се превърнаха в първите мъже-мажоретки в Националната футболна лига по-рано този сезон, заедно с Джеси Ернандес, който е в екипа на Ню Орлиънс.

Стивън Лесли е фен на ЛА Рамс от 5-годишен. Той не е пропуснал нито един мач на отбора за последните четири години.

„Те са много, много популярни. Не е имало реакция срещу тях или нещо глупаво. Просто се случи. 2019 година е”, сподели 29-годишният привърженик.

Никога не е имало забрана мъже да влизат в мажоретните състави на отборите от НФЛ. Това дори може често да се наблюдава по време на колежанските футболни мачове.

Мъже са се появявали на терена, но не и като мажоретка, а със собствени отделни хореографии, които да подсилят шоуто. Наполеон и Куинтън обаче са класически мажоретки. Те се явяват на прослушване миналата година и са спечелили сред 300 кандидати. И най-вероятно има защо.

Отборът на Ню Инглън Пейтриътс спечели за шести път титлата след победа с 13:3 над Лос Анджелис Рамс във финала на Националната футболна лига.