Боецът на UFC в лека категория Майрбек Тайсумов от известно време се опитва да си уреди среща с някой от звездите на организацията в лека категория като Антъни Петис и Едсон Барбоза, но все още не е получил това, което търси.

Вчера сутринта, изгряващата руска звезда направи пореден опит, за да си осигури елитен противник, като този път се подигра с всички бойци в Топ 10 на дивизията с един весел анимационен колаж.

В карикатурата също е замесен и президента на САЩ Доналд Тръмп и неговата скандална стена, която той иска да издигне между Мексико и Съединените щати.

"Погледнете изплашените им лица, когато ме видят, криейки се зад стената, която собственият им президент построи, за да ги предпази. Готови или не, аз идвам!", се казва в текста под карикатурата, публикувана от Тайсумов.

Майрбек Тайсумов понастоящем се намира във фантастична поредица от пет поредни победи. 

Всички пет от тези победи са дошли чрез нокаут, а три от тях са дошли още в първия рунд. Последните жертви на Тайсумов са Марчин Бандел, Антъни Христодолу, Алън Патрик, Дамир Ходжович и Фелипе Силва. Последната му загуба настъпи през март 2014-та година, когато загуби чрез съдийско решение от Мишел Празерес. Професионалния ММА рекорд на Тайсунов в момента е 27-5, а от осемте му битки за UFC рекорда му е 7-1.

От всички бойци в лека категория, които са изобразени в неговата карикатура, единствените, които са на разположение към този момент са Кевин Лий, Едсон Барбоза, Конър Макгрегър, Тони Фъргюсън, Майкъл Джонсън и Майкъл Киеза. 

След като Лий в момента се възстановява от скорошната загуба от Фъргюсън, Барбоза очаква потенциална битка с Хабиб Нурмагомедов, Макгрегър и Фъргюсън най-вероятно ще се срещнат в битка, която да обедини коланите в дивизията, а Джонсън флиртува с преминаване в категория перо, изглежда, че Киеза може да е единствения избор пред Тайсумов.

Кой според вас ще бъде следващия противник на Тайсумов?