Раева: Владинова и Тасева са фаворитки за медалите на Европейското

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира пред Дарик радио, че нашите гимнастички Невяна Валдинова и Катрин Тасева са сред фаворитките за медалите на Европейското в Будапеща. Шампионатът ще се проведе от 19 до 21 май, като освен класиралите се на първо и второ място в многобоя на Световната купа в София, честта ни ще брани и ансамбълът-девойки.

Мария Петрова вдъхна кураж на гимнастичките ни в Будапеща

„Вече сме на поредната тренировка. Сутринта бе втората подиум тренировка. Силна тренировка, само с дребни грешки. Момичетата са добре, с желание за игра мотивирани са, чакат утрешния старт. Настанени сме добре, до залата. Условията са фантастични. Организаторите са предоставили фантастични условия. Огромна зала за тренировки и огромна зала за Европейското. Има всичко за нуждите на състезателите – медицински център, възстановителен център, вода, плодове. Сериозно съм впечатлена от унгарските колеги“, започна Илиана Раева.

С усмивки и в добро настроение грациите заминаха за Европейското 

Колкото до организацията на Световната Купа в София в началото на май, Раева каза: „Много са доволни всички наши колеги. Неслучайно спечелихме домакинство на Световното първенство догодина. Това се дължи на представянето ни на Световната купа. Убедена съм, че ние ще сме на високо ниво и хората ще останат доволни от нас“.

„Всички конкуренти в индивидуалното са тук. Ще бъде тежка борба . Сериозна конкуренция. Двете наши гимнастички – Катрин Тасева и Невяна Владинова - са сочени за фаворитките. Ансамбълът също е така. Отзивите за нашите девойки е приятен, всички много са ги харесали са впечатлени“, продължи Раева.

„Тази година ще има отборно класиране за всяка държава. Ние имаме огромни шансове за медал там. Дай Боже утре момичетата да са максимално концентрирани и да изиграят добре съчетанията си“, завърши бившата гимнастичка.  

Свързани материали

  • Мария Петрова вдъхна кураж на гимнастичките ни в Будапеща Мария Петрова вдъхна кураж на гимнастичките ни в Будапеща
  • С усмивки и в добро настроение грациите заминаха за Европейското С усмивки и в добро настроение грациите заминаха за Европейското
  • Раева: Героини са, въпреки грешките, ансамбълът гони олимпийско злато Раева: Героини са, въпреки грешките, ансамбълът гони олимпийско злато
  • Спортният министър Кралев прие японска делегация с Илиана Раева Спортният министър Кралев прие японска делегация с Илиана Раева
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика Илиана Раева

Други спортове