3 декември 2016 година е една от най-очакваните дати в спортния календар на България. За първи път пред родна публика на ринга ще излезе Кубрат Пулев. Най-добрият ни боксьор ще се изправи срещу бившия световен шампион Самюел Питър в „Арена Армеец“ в София.

Кобрата също чака с нетърпение мача на родна земя

След победата за Европейската титла срещу Дерек Чисора през май, Пулев, който е на второ място в IBF и на трето в класацията на WBC, е готов за още едно предизвикателство за световната тила, но рискува да загуби всичко срещу „Нигерийския кошмар”.

Съперникът на Кобрата има дълга история с братята Кличко

До момента в кариерата си Кобрата има 23 победи, 12 от които с нокаут и едно поражение. То дойде в сблъсъка с Валдимир Кличко през 2014 година.

Билетите за мача на Пуев срещу Питърс вече са в продажба в системата на Eventim. Ценните хартийки предизвикаха небивал интерес сред феновете на бокса у нас.  

С наближаването на двубоя все по-често наяве излизат различни спомени от паметни дуели на Кобрата. Предлагаме Ви да си припомните някои от най-запомнящите се моменти на боксьора ни на ригна в нашата галерия!