Боксова мания обхвана България след новината за дългоочаквания мач на Кубрат Пулев на родна земя на 3 декември. Българската сензация в тежка категория ще се изправи срещу бившия световен шампион на WBC Самюел Питър в изключителен сблъсък в Арена Армеец в София.

Пускат в продажба билетите за мача на Кобрата в София
 
Билетите за това историческо събитие вече са пуснати в продажба на www.eventim.bg и се очаква да бъдат разпродадени. Промоутърът Кале Зауерланд твърди, че това ще е най-голямото боксово събитие, което някога е провеждано в България.

Потвърдено: Кобрата ще се бие в Арена Армеец
 
„Интересът към този сблъсък е огромен”, каза Зауерланд. „Това ще е най-голямото боксово събитие, провеждано някога в България. Всеки, който иска да изживее това историческо събитие, трябва да си купи билет, докато още може”.
 
След победата за Европейската титла срещу Дерек Чисора през май, Пулев, който е на второ място в IBF и на трето в класацията на WBC, е готов за още едно предизвикателство за световната тила, но рискува да загуби всичко срещу „Нигерийския кошмар”.

„Това е много опасна битка”, казва Зауерланд. „Питър е бивш световен шампион с унищожителен удар и знаем, че той идва в България, за да победи. Кубрат ще трябва да разчита на подкрепата на феновете си у дома, за да преодолее този труден противник и да продължи да се бори за световната титла”.