Шампионът на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър безспорно е един от най-добрите боксьори на планетата. Уайлдър е притежател на завидния рекорд от 38 победи и 0 загуби, а в 37 от тези случай той е приключвал опонентите си преди края на последния гонг. 

Това са всеизвестни факти, но познавате ли наистина "Бронзовия бомбардировач"?

Предоставяме ви пет интересни факта за Дионтей Уайлдър, които може би не знаете:

1. От къде идва прякорът му

Прякорът на Дионтей Уайлдър "Бронзовият бомбардировач" идва, след като той печели бронзов медал на Летните олимпийски игри през 2008-ма година в Пекин. Тогава той е единственият американец сред боксьорите, който си тръгва с медал.

2. Мечти различаващи се от бокса

Уайлдър мечтае да играе футбол или баскетбол в университета в Алабама, но след като дъщеря му Наея се ражда с вродена аномалия в развитието на гръбначния стълб и гръбначния мозък (Спина Бифифа), Уайлдър се отказва от тази своя мечта и започва работа на две места като едновременно с това започва да се боксира за пари.

3. Първа световна титла

Когато през януари 2015-та година Уайлдър побеждава Бърмейн Стивърн чрез единодушно съдийско решение, той става първият боксьор на САЩ, който държи титла в тежка категория от 2007-ма година насам, когато за последно Шанън Бригс е носител на титлата на WBO.

4. Преди първата световна титла

До януари 2015-та година Уайлдър работи като доставчик на бира за компанията "Green Beverage Company". Той използвал работния си ден като тренировка, разнасяйки на ръце 
70-килограмови кегове бира ежедневно.

5. Късен старт на професионалната му кариера

Уайлдър прави своя професионален дебют на 23-годишна възраст на 15-ти ноември 2008-ма година. Срещата приключва доста бързо, след като "Бронзовият бомбардировач" праща в нокаут опонента си още във втория рунд.