Най-леката ни боксьорка Мелек Закифова (кат. до 46 кг) се класира за финала на Европейското първенство за момичета, което продължава в столичната зала „София“. 

Тя бе с класа над съперничката си на полуфинала Ив Киара Брайън от Ирландия и я победи категорично с 5:0 съдийски гласа (29:28, 29:28, 30:27, 29:28, 29:28). Българката започна по-аресивно срещата и взе предимство още в първия рунд. При размяна на удари във втория изпрати съперничката си в нокдаун и не спря да атакува до края. В третия рунд, изглежда предвкусвайки победата, допусна леко отпускане, което й коства частта, но не и крайния успех. 

„Доволна съм от победата, но можех и по-добре да играя“, призна след мача си Мелек Закифова, която е бронзова медалистка от миналогодишното европейско първенство в Турция. 
В неделя от 15 часа тя ще излезе в първия мач от програмата на финалите при момичетата срещу рускинята Алена Левина, която спечели в другия полуфинал срещу туркинята Гюнеш. 
По-късно днес в спор за място на финала своя първи мач в турнира ще изиграе и Велислава Чакърова срещу Дзяна Новикава от Беларус в категория до 75 кг.