След като в петък спечели убедително полуфиналната серия, в събота единственият българин, достигнал до финала на Световната купа за мъже по модерен петобой  Димитър Кръстанов завърши 22–и от 36 състезатели. След първата дисциплина /плуване/  Кръстанов слезе до 12-ата позиция, а от фехтовката падна надолу до 33-о място. Нямаше късмет и в ездата, защото записа 269 точки от възможни 300. Преди комбинираното бягане и стрелбата българинът имаше актив от 747 пункта и стартира 32-и. Силното представяне на огневия рубеж и постоянното темпо в обиколките му отредиха 22-ро място в крайното подреждане.

Шампион в София стана Артър Ланиган (Ирландия) с 1468 точки, сребърен медалист е Уонг Тае Юн (Република Корея) с 1454, а трети и с бронзовото отличие -  Пиер Дежардин ( Франция) с 1449 точки. Наградите на призьорите бяха връчени от шефа на Международната федерация по модерен петобой Клаус Шормън, президентът на БФМП Андрей Кузманов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, зам-кмета на Столична община Дончо Барбалов и Румен Кожухаров- член на борда на БФМП.

В неделя е последният ден от Световната купа – смесени щафети ( мъже и жени). Българската двойка ще бъде Тодор Михалев и Пресияна Дишева. Плуването стартира в 10:00 часа на басейн „ Диана”, след това дисциплините ( фехтовка, конна езда и бягане+стрелба)  са в залата на НСА и терена под арката на спортната академия.