Майк Тайсън няма нужда от представяне. Роденият на 30 юли 1966 година американец е най-младият световен шампион в тежка категория в бокса, след като печели титлата на 20 години, 4 месеца и 22 дни.

Безспорно славата е около него, а той се смята за недосегаем. Пробва от всичко от житейските удоволствия, но на този ден през далечната вече 1991 година световният шампион по бокс Майк Тайсън е обвинен в изнасилване на участничката в конкурса "Мис Америка" Дезире Уошингтън в хотелска стая в Индианаполис.

20 години от най-големите скандали в спорта

Няколко дни преди това, Тайсън се среща с госпожицата по време на конкурса. След ухажване от около няколко дни и добронамереност от страна на Дезире Уошингтън, следва и обвинението от нейна страна, че е имало изнасилване. След съдебен процес през 1992 година Тайсън е осъден на 6 години затвор.

От април 1992 г. до март 1995 г. Тайсън лежи в затвор в Индианаполис. Въпреки обвинението обаче, никой не спира на посещения на боксьора да идват множество жени. В автобиографичната си книга "Безспорната истина" той сам разказва за многото си сексуални похождения.

През май 1995 година, тоест три години след присъдата е пуснат на свобода, след което приема исляма. Боксьорът обаче винаги е център на внимание и почти винаги се забърква с сериозни скандали.