Заместник- министърът на спорта Лазар Каменов коментира пред Гонг как екипът на Свилен Нейков планира да спре безумното харчене на пари от държавната хазна за неолимпийски, демонстративни и хоби-спортове.

 

„Заплашваха ме два пъти заради новата разпоредба за финансиране, която влиза в сила в началото на 2011-та година. Ще бъде рязко намален и бюджетът на федерации с олимпийски спортове без постижения. За съжаление има утвърдено печалбарство чрез подготовка. Наясно сме и подготвяме работен вариант, който ще е готов до 15-ти септември. Абсолютно подкрепям треньорът на сребърната ни медалистка от Европейското по лека атлетика в Барселона - Георги Димитров. Прав е и казва истината. Очаквам още много атаки, срещу мен вече са факт, дори ме заплашваха,че може да ме сменят. Ще извървим пътя на промяната, той ще е труден”, казва пред Гонг зам.министърът на спорта Лазар Каменов.

 

Признатият спортен специалист дори признава, че в спортното министерство са имали сериозен проблем с деятели, които източвали бюджет чрез дублиране на дейност.

 

„Стъпка по стъпка правим възможно отстраняването на подобни безумия.”- още от Лазар Каменов.

 

По груби сметки бюджетът на министерството чрез тези нови мерки за затягане на финансова дисциплина ще бъде олекотен от половината федерации- фантоми.

 

Дали обаче освободените средства ще бъдат насочени в ученически спорт, детско- юношеска школа и повече атрактивни състезания и турнири за подрастващите, предстои да видим…