"Най-справедливата оценка за представянето на Ваня Стамболова на европейското е, че това е огромен успех не само за българската атлетика, а за българския спорт изобщо", коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов пред БТА.

Ваня Стамболова спечели сребърен медал на 400 метра с препятствия за жени на Европейското първенство по лека атлетика в Барселона с нов национален рекорд - 53,82 секунди.

"Имам предвид, че тук в Барселона участват 50 държави и конкуренцията е невероятна. Освен това тя направи национален рекорд точно на финала на най-важното състезание за годината. Това за пореден път доказа, че тя е състезателка от световна класа, и че нейния треньор Георги Димитров си е свършил перфектно работата. Смятам, че останалите български състезатели в момента се нуждаят от подкрепа, а не от критика предвид условията при които са се подготвяли за това първенство. Виждате, че велики сили в атлетиката като Швеция и Украйна, които са тук с отбори от по 50 човека все нямат спечелен медал", каза още Карамаринов.

Ръководеното от Добромир Карамаринов Жури Д`Апел (Апелативна комисия) до момента е разгледало три контестации.

"Имаше и още доста протести, които обаче приключиха на ниво рефери", коментира Карамаринов. Шефът на БФЛА е и ръководител на мъжкия отбор на Европа за Междуконтиненталната купа, която ще се проведе на 4-5 септември в Сплит. Утре Карамаринов и колегите му ще определят окончателния състав на мъжкия и женски тим на Европа. Участие при дамите вече си извоюва Ваня Стамболова.