Британецът Крис Фруум спечели колоездачната Обиколката на Испания, като по този начин стана първият триумфирал във Вуелтата и в Тур дьо Франс в рамките на един сезон от 1978-а година, когато това направи Бернар Ино.

Фруум завърши на 11-о място в последния 21-ви етап - 117 километра от Аройомолинос до Мадрид. Втори в генералното класиране се нареди италианецът Винченцо Нибали с изоставане от 2:15 минути, докато трети е руснакът Илнур Закарин на 2:51 минути зад победителя.

Триумфът в днешния последен етап бе за италианеца Матео Трентин, който си осигури успеха със силен финален спринт. Времето на цялата колона в последния етап бе 3 часа, 6 минути и 25 секунди.

За Фруум това бе първа победа във Вуелатата, след като преди това той три пъти оставаше втори в крайното подреждане, включително и през 2016 година.

Днешният етап пък бе последният в кариерата на славния испанец Алберто Контадор, който приключи със състезателното колоездене с 3 победи във Вуелтата, 2 в Тура и 2 в Обиколката на Италия - Джирото. /БТА