Британецът Крис Фруум запази преднината си от 1 минута и 37 секунди пред втория Винченцо Нибали и след 19-ия етап на колоездачната обиколка на Испания - 149,7 километра от Парк Натурал де Редес до Хихон.

Така два етапа преди края Фруум е с реални шансове да стане първият колоездач от 39 години насам, който печели обиколките на Франция и Испания в рамките на една календарна година.

Фруум финишира на 19-о място в днешния етап, като бе в група с 28 други състезатели, сред тях и Нибали. Победата грабна белгиецът Томас де Генд, който изпревари с финален спринт осем други състезатели. Големи промени в генералното класиране обаче не настъпиха.

Втори днес остана колумбиецът Харлинсон Пантано, докато испанецът Иван Гарсия се нареди трети. Гарсия пропусна да вземе първа победа за Испания в тазгодишната Вуелта и ако следващите два етапа не бъдат спечелени от представител на домакините, то за пръв път от 1996 година Вуелтата ще приключи без домашна етапна победа.

В събота предстои предпоследният 20-и етап на обиколката - 117,5 километра през планините, като финалът е на Алто де л'Англиру. Това е и последният реален шанс на Нибали да атакува временния лидер в класирането. /БТА