Крис Фруум спечели бягането по часовник в колоездачната Обиколка на Испания, което е 16-и етап от това състезание. За него това означава преднина почти от две минути в генералното класиране. Състезателят от Тийм Скай премина дистанцията от 40.2 километра за 47 минути, като изпревари с 29 секунди Вилко Келдерман от Холандия и добави 57 секунди към преднината си срещу преследвача за крайната победа Винченцо Нибали.

Британецът Фруум сега може да стане първият колоездач, който печели Тур дьо Франс Джиро д'Италия и Вуелтата в рамките на един и същи сезон. Преднината му от Нибали вече е 1:58 минути. Представянето на Фруум днес напомни сензационното си каране 2011-а година, когато спечели бягането по часовник в Саламанка, а Брадли Уигинс се облече с червената фланелка.

Много силно стартира италианецът Даниел Ос, но беше застигнат и изпреварен от младия германски състезател Леанард Каема, който пък изпусна шишето си с вода и беше изпреварен от Тобиас Лудвигсон (Швеция). Нибали днес завърши на 3-о място, на 57 секунди от победителя, руснакът Илнур Закарин остана 4-и на 59, колкото изостава и Алберто Контадор на 5-ата позиция.

Келдерман е на 3-а позиция в генералното класиране, на 2:40 минути, а Закарин е на 4-о на 3:07. /БТА