Британският колоездач Крис Фруум заяви, че дори не се замисля за възможността да пропусне Обиколката на Франция и е убеден, че ще бъде оневинен по обвиненията за употреба на допинг.

Фруум, който е четирикратен шампион в "Тур дьо Франс", ще стартира в Обиколката на Италия, която започва на 4 май.

Британецът даде положителна проба за салбутамол след 18-ия етап на Обиколката на Испания през миналата година. Салбутамолът е медикамент, който се използва при лечението на астма, а Фруум заяви, че го е взел по препоръка на доктора на клубния му отбор "Скай".

На този етап не е сигурно участието на Фруум в Обиколката на Франция през юли, като се очаква случаят да бъде разрешен преди началото на състезанието.

"Изобщо дори не искам да си помисля, че може да не участвам в Обиколката на Франция. Аз ще бъда на "Тур дьо Франс". Със сигурност знам, че не съм направил нищо лошо. Всеки има право на мнение. Това е напълно разбираемо и знам, че много хора са разочаровани от липсата на информация. Но това е процес, който изисква поверителност и съм убеден, че хората ще го видят от моята гледна точка", каза Фруум на пресконференция преди началото на Обиколката на Италия.

Голямата мечта на британеца е да стане първият колоездач след италианеца Марко Пантани през 1998 година, който прави дубъл с победи в "Джирото" и "Тур дьо Франс". /БТА