Президентът на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев разкри, че уредите в Арена Армеец са изпробвани от първа ръка, от самия него и от заместник-министъра на спорта Йордан Йовчев. От утре, 14 май, в София стартира Европейското първенство за всички възрастови групи.

„Да ви кажа честно, снощи в 2.00 часа през нощта правихме салта в залата. Добре е. Данчо даже направи един прескок и каза: „Е, и аз съм участвал на това Европейско първенство“, сподели Краси Дунев в навечерието на шампионата.

Главното лице в организацията на шампионата разкри, че е имало големи трудности при подготовката на надпреварата, която ще продължи до 25 май.

„Вече една седмица не знаем дали е ден, дали е нощ. Най-трудното беше инсталирането на уредите, защото трябваше да има комплекти в зала Фестивална, както и в Арена Армеец. Имахме трудности с подиумите, с окабеляването на залата, но вече всичко е наред", допълни още Дунев.

„Утре и в други ден входът е свободен, в останалите дни до края на седмицата билетите са по 5 лева. Надявам се, да напълним залата. Не, не можем да я напълним както при бенефиса на Данчо Йовчев, но колкото дойдат. Искам да призова всички хора да заповядат, да дойдат и да видят елита на Европа“, коментира още Краси Дунев.

Предиобед националният тим на България при жените проведе своята подиум тренировка в Арена Армеец. Представителките ни при дамите са Моника Романова, Валентина Рашкова, Ралица Милева, Албена Златкова.