Генералният секретар на Българската федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев разкри, че Йордан Йовчев е бил изключително разочарован от отреденото му трето място на Европейското първенство. Президентът на родната централа взе бронзов медал на финала на халки в Милано, след като съдиите му отнеха две десети от стартовата оценка.

Вицеолимпийският шампион дори не е искал да излезе за награждаването, тъй като е бил изключително ядосан от съдийската тесла.

Въпреки всичко бронзът се оказва исторически, тъй като с това отличие Данчо Йовчев стана първият президент на федерация в този спорт, спечелил медал от шампионат на Стария континент.

„Да, пореден обир. Беше много ядосан. Не искаше даже да излезе на награждаването. С тези две десети щеше да се изравни с холандеца и да разделят първото място. Съдиите точно и това чакаха, да има малко спор в това упражнение, дали да му дадат пет десети или да го отрежат. Освен това, те исках французин да вземе медал, украинецът се готвеше да вземе медал, което той не заслужаваше. Според мен, Данчо и Ван Гелдер трябваше да са първи, а Моранди да вземе бронза, но нищо не можем да направим”, сподели Краси Дунев.

Колкото до гърка Димостенис Тамбакос, на който бе подарен олимпийският медал на халки в Атина, а сега също влезе на финала на халки, Краси Дунев сподели: „Те се подготвяха в Гърция заедно с Тамбакос. Там отборът ни беше на лагер. Не, не, Данчо не е коментирал нищо. Не мисля, че той е голям съперник на Данчо. Йовчев просто беше много, много ядосан. Той показа едно перфектно съчетание вчера, но за съжаление пак го отрязаха.”

„Като цяло, нашите момчета се представиха много добре. Специално Еди Пенев – да влезе във финал, между тези всички добри гимнастици, е наистина много голямо постижение. За съжаление направи една малка грешка, поради което оценката му се свали с 5 десети, затова остана осми”, добави още генералният секретар на федерацията ни, който разкри, че голямата цел на отбора ни вече е Световното първенство в Лондон през есента.