В отлично настроение премина днешната тренировка на националния отбор по спортна гимнастика в Милано, преди началото на Европейското първенство, което стартира утре.

„Всички състезатели са здрави и в отлично настроение преди началото. Конкуренцията е добре подготвена, но шансовете ни за медал са големи. Оптимистично настроени сме”, коментира генералният секретар на родната федерация Краси Дунев.

Йордан Йовчев, който ще вземе участие на халки, също се чувства добре и достатъчно подготвен, за да атакува медалите на шампионата. Поне според предварителните нагласи, олимпийският ни вицешампион би трябвало да изиграе новото си съчетание на този уред.

Отборът, който ще ни представя на европейския шампионат, е в състав - Йордан Йовчев, Ярослав Вовск, Александър Батинков и Еди Пенев при мъжете, и Ралица Милева и Илияна Шейтанова при жените.

Един от най-добрите ни състезатели в този спорт Филип Янев пропуска надпреварата в Италия, заради контузия. От треньорския щаб обаче се надяват той да е готов за Световното първенство през есента.