Европейската и световна шампионка за девойки до 17 г.  Светла Згурова бе спряна от контузия във финалите на СК по модерен петобой в София. Състезанието е втора квалификация за Олимпийските игри. След първите две дисциплини - плуване и фехтовка при жените, Згурова трябваше да напусне надпреварата поради стара травма в глезена, която се „отключи” отново. Лекарският щаб на българския отбор взе решение да не се рискува с бягането и стрелбата, за да не се усложни положението и да се сложи край на целия й сезон. 
 
Още на първата Световна купа глезенът на Згурова беше бинтован и участваше на обезболяващи медикаменти. Без нея при жените останахме само с Ралица Митева, която остана извън първите 36 състезателки и не попадна във финала. 

Тодор Михалев модерен петобой

източник: БФМП

Днес България има шест представители при мъжете. Денис Колев и Тодор Михалев са с големи шансове да влязат в неделния финал, като всичко ще стане ясно около 18:00 часа тази вечер,  когато са последните две дисциплини- бягането и стрелбата. 
 
В утрешния ден ( събота) са финалите при жените, а в неделя при мъжете. Най-интересните състезания за определяне на победителите ще започнат след 14:00 часа и в двата дни, когато стартира бонус рунда по фехтовка. След него е конната езда, бягането и стрелбата. Въпросните надпревари ще се проведат на терен №1 на Национална спортна академия.