В събота срещу неделя боксьорът Кубрат Пулев ще изиграе втори мач в рамките на около 90 дни. След бразилеца Ариас идва времето и на Морис Харис.

Пулев успя да спечели срещу Ариас, а в събота ще може да възстанови още повече ореола на побеждаващ боксьор, такъв, какъвто беше преди поражението от Кличко през ноември 2014.

Несъмнено загубата от Владимир повлия негативно на българския боксьор, който в български стил коментира пред фенове и журналисти, че продължава напред. 

Той го направи, смени треньора, постигна и първа победа, а в събота е време и за втората. При постигането й Пулев отново ще придобие необходимото самочувствие за борба и атакуване на върховете на световния бокс.

Със сигурност Кобрата си е направил изводите от поражението срещу Кличко, както и необходимите действия за продължаване на победния ход.

Пулев си пожела до една година световна титла, треньорът му има цел да го направи световен шампион, дано всички тези пожелания станат реалност.

39-годишният Харис е опитен боксьор с 26 победи на професионалния ринг, от тях 11 с нокаут от 50 изиграни срещи. Някои ще кажат, че американецът е ветеран, тъй като е почти на 40 години, но да не забравяме, че в спорта възрастта не е порок. Или го можеш или не.

Пулев е пети в класацията на Световния боксов съвет (СБС) за месец ноември, което несъмнено е повдигнало самочувствието на българския боксьор, а той несъмнено ще търси и изкачване в нея.

Остава само да пожелаем успех на Кобрата и да очакваме един хубав мач.

Двубоят Пулев – Харис е насрочен за полунощ. Спортният канал Diema Sport и платформата Gong Play ще предават срещата ексклузивно на живо в събота, 5 декември, като двете коментарни студиа около двубоя са планирани за времето от 23:30 до 23:55 ч. и от около 00:35 до 01:00 ч.

Следете най-актуалните новини в специално създадената секция на Gong.bg.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS