Българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев се е оказал по-интересен за аудиторията от новия световен шампион в супертежка категория Тайсън Фюри. Това става ясно от данните на германската телевизия RTL. 

Тя изкара данните за това, колко се е гледал мачът на българина с Владимир Кличко миналата година, както и сблъсъкът на украинеца с британеца миналата седмица. И интересът към миналогодишната битка е по-голям. 

На 15 ноември 2014 г. пред екраните на RTL са били 9.16 млн. зрители. 12 месеца по-късно е бил прикован интересът на 8.91 млн. зрители, като простата сметка показва, че 150 хил. зрители повече са наблюдавали Кличко - Пулев. 

Най-гледаният двубой обаче е друг. Той е от 2011 г., когато 15.56 млн. зрители са гледали битката на Владимир Кличко с Дейвид Хей. От тогава интересът към битките на украинеца постепенно спада. 

Иначе Кобрата съвсем скоро ще зарадва феновете си с нов мач, този път срещу американеца Морис Харис. Той ще бъде излъчен по Diema Sport в полунощ на събота срещу неделя, а ще можете да го гледате и на нашата платформа Gong Play