Шампионът на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Майкъл Биспинг може би е пред най-важната битка в живота си след 10 дни, но пред него се появи нов проблем. Биспинг ще бъде съден за предполагаемо задушаване на тийнейджър във фитнес зала в Калифорния през юли.

Жертвата, 19-годишният Антонио Георгакопулос, обвинява Биспинг в нападение и нанасяне на телесна повреда в инцидент, който се е случил във фитнес залата "24 Hour Fitness" на 31-ви юли в Калифорния, според жалбата, подадена в понеделник в Калифонийския Върховен съд в Ориндж Каунти.

Според жертвата, Биспинг го хванал за гушата и го задушил, защото той взел някои от тежестите, с които шампиона тренирал. В обвинението се казва също, че Биспинг го нарекъл "идиот" и "малък боклук", след което грабнал Георгакопулос за гърлото. "Графът" също заявил на младежа: "Ти не знаеш кой съм".

В жалбата също се посочва, че друг човек във фитнес залата се намесил в инцидента, за да накара Биспинг да отпусне захвата, който задържал около врата на момчето в продължение на 2-3 секунди.

Полицейският отдел в Анахайм пристигнал на мястото и привидно арестувал Биспинг, но малко след това той бил освободен.

Междувременно Георгакопулос отишъл в спешен център, за да се погрижи за болките в гърлото си и посетил също специалист, който да провери дали има вероятност от по-нататъшни проблеми.