Испанецът Омар Фрайле спечели 14-ия етап от обиколката на Франция по колоездене, след като взе дистанцията от Сен Пол Троа Шато до Менде от 188 км за 4 часа, 41 минути и 57 секунди. 

Той се движеше в група от претенденти за крайната победа, но успя да се откъсне на последната височина на Масиф Сентрал и успя да остави на 6 секунди след себе си Жюлиен Алафилип от Франция. С днешното второ място Алафилип излезе начело в класирането при катерачите, като увеличи прднината си на 20 точки.

3-ото място остана за Яспер Стуйвен от Белгия, който е с времето на 2-ия Алафилип. Стуйвен водеше около 3 километра преди края и изглеждаше като основен претендент, но в крайна сметка не удържа на спринта на Фрайле и дори трябваше да се примири с третата позиция. За Фрайле това е първа етапна победа в кариерата в големия Тур, а накрая дори имаше време да завърши с вдигнати победоносно ръце.

Етапът беше изключително труден, като премина през известните Хълмове Ардеш, които шокират със завоите и тесните си проломи. Утре е 15-ият етап от Мило до Каркасон, който също е планински, преди колоездачите да получат своя втори ден почивка.

Лидерът в генералното класиране- уелсецът Герайнт Томанс, завърши извън първите 20 и остана начело в битката за крайната победа с време 58 часа, 10 минути и 44 секунди. Съотборникът му в Тийм Скай Крис Фрум остана на 2-а позиция с 1:39 минути изоставане, а трети е Том Дюмулен (Холандия) на минута и 50 секунди./БТА