Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика Мария Петрова изрази надеждите си унгарската столица Будапеща да донесе късмет на грациите ни по време на Европейското първенство. Престижният форум ще се проведе от 19 до 21 май, като Петрова похвали организаторите в специално интервю за Дарик радио.

Раева: Владинова и Тасева са фаворитки за медалите на Европейското

„Както Световната купа, която се проведе в голяма зала, така е и тук в Будапеща. На мястото на изгорялата зала, която е била преди, са построили голяма зала. Но тук организацията е наистина страхотна. Хората са отзивчиви, правят така, че всички гости да се чувстват добре“, започна Мария Петрова.

Мария Петрова вдъхна кураж на гимнастичките ни в Будапеща

„Вчера (бел.ред сряда) видях загряването на момичетата . Бяха спокойни и уверени. Казаха, че се чувстват добре. Надявам се да покажат най-доброто от себе и да пожънат успехи“, добави Петрова.

С усмивки и в добро настроение грациите заминаха за Европейското 

„Не знам за настаняването, но домакините се стараят всички гости да се чувстват уютно и да се чувстват щастливи. Бяхме с Илиана Раева на техническата конференцията и на официалната вечеря. Надявам се момичетата да играят добре и Будапеща да им донесе късмет“, завърши бившата грация.