Илиана Раева: Не съм си представяла такова класиране

Илиана Раева източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

Илиана Раева източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева трудно сдържаше емоциите си след феноменалния успех на националния отбор - злато за ансамбъла, злато за Невяна Владинова на индивидуално и сребро за Катрин Тасева.

Фантастични! Злато за новите златни в многобоя в София

"Щастлива съм и искам да поздравя българския отбор и индивидуално, и ансамбъл за мобилизираната игра. Абсолютно зслужени шампионки, и Невяна (Владинова), и ансамбълът, и второто място на Катрин (Тасева)", заяви Раева пред БНТ.

"Не съм си представяла такова класиране. Най-важното е, че бяха много концентрирани. Има оше какво да се работи. Има седмица до европейското в Будапеща. Сега искам да се радваме, да поздравим всички, които са виновни за този успех. Надявам се да си направят един прекрасен анализ и да вървим само възходящо."

Владинова и Тасева – господарките на многобоя в София

"Много мечтаех за това. Дълги години мечтаех да направим точно такъв модел на работа. Щастлива съм, че успях да го постигна, че ме поздравиха. Ще си позволя да кажа, че колегите от много страни идват и ни поздравяват за невероятната атмосфера, която цари в бъгларския екип. Много съм щастлива и се надявам това да е формулата за големия успех."

Относно факта, че Русия не дойде с най-добрите си участнички, Раева коментира: 
"Това не е неуважение. Те пратиха отбор, за да има участие Русия. Предполагам, че неубедителното участие е накарали Ирина Винер да останат и да работят за Европейското. Фактът, че тя все пак изпрати отбор да участва...по-скоро Италия и Испания имам претенции. Докато Беларус, Русия, Украйна винаги са идвали и уважават нашия турнир, кактние уважаваме тях. Това говори за едно уважение към нас."

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Илиана Раева

Други спортове