Българската спринтьорка Инна Евтимова получи малко драконче, което да й носи късмет по време на Световното първенство в Истанбул от 9 до 11 март. Подаръкът не е случаен и е избран в съответствие с годината на дракона (по китайския календар).

Инна, както и останалите пет лекоатлети, които отпътуваха тази сутрин за шампионата на планетата, бяха изпратени на Летище София с рози и мартеници.

„Това е годината на дракона, а аз съм зодия близнаци, и затова моята треньорка ми го подари за късмет. Надявам се да ми донесе късмет“, сподели Инна на път към Турция.

„Надявам се на личен резултат на това световно първенство. По принцип не съм се готвила за него, така че очакванията не са свързани конкретно с финал или полуфинал. Очаквам да подобря и своя личен рекорд. Просто резултатът е важен за мен. Подготвена съм, чувствам се добре, дано всичко мине както трябва“, добави Евтимова, която ще се състезава на 60 метра в Турция.

„Пистата в Турция е доста твърда, но нямам притеснения относно това. Спокойно за първи път мога да кажа, че съм здрава. Както казах вече не отивам с някакви очаквания.“

„Станах балканска шампионка и то в залата, в която ще се проведе световното първенство. Стъпих на стълбичката, която е и за шампионата на планетата, затова останах много доволна и от резултата, и от всичко“, добави още националката.

Освен Инна Евтимова, в Турция ще ни представят още седем родни състезатели:  Ваня Стамболова (400 метра), Ивет Лалова (60 метра), Венелина Венева – Матеева (скок височина), Андриана Бънова (троен скок), Петя Дачева (троен скок), Радослава Мавродиева (тласкане на гюле) и Виктор Нинов (скок височина).