Българската състезателка в скока на височина Венелина Венева – Матеева изрази притеснението си от твърдата писта в залата в Турция. В края на седмицата, в „Атъкьой Арена“ в Истанбул, ще се проведе Световното първенство по лека атлетика. На път към шампионата на планетата националката ни заяви, че амбицитте й са да се представи на ниво, като това включва влизане във финал.

„Заминавам със същите амбиции – да дам всичко от себе си. Спортът е това – неочаквани неща да се случват, затова е интересно самото състезание, затова се провежда, а не да се раздадат медалите както са по ранглистата“, сподели на Летище София Венелина Венева – Матеева.

„Конкуренцията винаги е била във високия скок много голяма, сега вече и в целия свят се наложи тази дисциплина. Да се надяваме, въпреки тези проблеми, които имах през последните месеци с ахилеса, че ще направя това, за което съм се подготвила. През целия сезон показвах, че въпреки болките, с моите резултати, мога да вляза във финал“, добави лекоатлетката ни.

„Ужасно е твърда пистата в Истанбул. На Балканиадата тъкмо беше отшумял ахилесът, а след това пак ми трябваше малко време да се възстанови. Надявам се в квалификациите да направя по-малко опити, ако успея да вляза във финала, за да се представя добре. Но отдавна не бях скачала на толкова твърда писта, но и условията не бяха от най-добрите“, завърши състезателката ни във високия скок.