Българският състезател в скока на височина Виктор Нинов, заяви, че усилията му за Световното първенство по лека атлетика в зала ще бъдат насочени към квалификациите в дисциплината. Единственият роден представител при мъжете, който ще ни представя в Истанбул замина тази сутрин за Турция, където от 9 до 11 март ще се проведе шампионатът на планетата.

„Отивам с надеждата да направя личен резултата. Много ще е трудно да се преборя за влизане във финала, който ще е от 8, а не от 12 състезатели. Доколкото чух, ще бъдем 19 атлети, което означава, че ще трябва да победя 11, за да вляза във финал. Оттам нататък каквото стане. Подготовката ми мина добре, надявам се да подобря личния си резултат“, сподели Виктор Нинов.

„Надявам се да се доближа до 2,29 или 2,30 да скоча. Това е целта. Мисля, че между резултатът, който би ми осигурил място на финала ще е между 2,28 – 2,30. Но не знам и аз точно, състезание е, може и с по-малко да се влиза, може и с повече. Например, в Доха шест души влязоха с 2,26“, завърши националът.

Освен Виктор Нинов, в Истанбул ще ни представят още Ваня Стамболова (400 метра), Ивет Лалова (60 метра), Инна Евтимова (60 метра), Венелина Венева – Матеева (скок височина), Андриана Бънова (троен скок), Петя Дачева (троен скок) и Радослава Мавродиева (тласкане на гюле).