Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева прояви типичния си максимализъм след контролното на ансамбъла, което се проведе по-рано през деня.

Грациите показаха новите си композиции пред родните съдии, които от своя страна дадоха насоки и препоръки за подобряване на съчетанията. За новия сезон грациите са заложили на музика на композитора Георги Андреев и "Матрицата", но Илиана Раева беше категорична, че предстои още много работа.

„Съвсем в началото сме, предстои им първото състезание Гран при в Москва. Мисля, че беше едно добро контролно, защото могат да се направят корекции по това, което казаха съдиите. Аз смятам, че има какво още да се направи по композициите, за да бъдат абсолютно конкурентно способни, силни са, динамични са, музиките са много добри и има още какво да се насити, да се допълни“, сподели Раева.

„Като цяло съм доволна как изглеждат момичетата, как играят и се надявам да си изиграят добре съчетанията в Москва. Казано на наш, гимнастически, език, смятам, че трябва да се понапълнят съчетанията. Няма никакво време, защото състезанията започват, много ни е наситен сезонът, заради Олимпиадата. Те ще влязат в цикъл: всяка седмица – състезание. В този ред на мисли няма много време. Трябва да се реагира и да се направят корекциите. Ще е тежка година и съм сигурна, че конкурентите не спят и са направили силни композиции.“

Ина Ананиева: Фаворити сме, гледат ни под лупа

„Съдиите обсъждаха трудностите, рисковете, смените и стъпките. Но и в двете съчетания могат да се направят промени в композициите, а това, което изискват съдиите, то с времето ще се получи. Няма нищо притеснително, защото вървят в темпо като изпълнения“, допълни президентът на федерацията по художествена гимнастика.

„Харесах ги, има още накъде да подобряват и композицията, и собственото си изпълнение. Между другото, те тренират много сериозно. Трябва още. Винаги може още. Много са направили, още може. Българското съчетание трябва да е точно такова, да вдига залата и да взривява. Мисля, че ще успеем да направим това – да вдигнем залата и да подкрепят момичетата, така че да получат висока оценка, която да ни направи всички много щастливи“, допълни Раева.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS