Старши треньорът на националния ансамбъл Ина Ананиева сподели след контролното, проведено в зала „Раковски“, че предстои още много работа по двете нови съчетания на грациите.

По-рано през деня родните съдии изгледаха композициите и дадоха своите препоръки за изпълненията.

„Радвам се, че имаше такъв голям интерес от страна на журналистите. Мисля, че момичетата се справиха добре, независимо че допуснаха грешки на първите си изпълнения. На този етап все още тези грешки са допустими. Чухме мнението на съдиите, мнението на Илиана (Илиана Раева – бел.ред.), предстои ни още много работа, която да свършим. Все пак сме началото на февруари и ни предстоят всичките състезания“, сподели треньорът.

По време на контролното съдиите бяха критични към финала на съчетанието с пет ленти. По този повод Ина Ананиева заяви: „Нормално е, все пак се готвим за Олимпиада и всичко – всеки детайл, всеки елемент трябва да бъде направен по най-добрия начин. Знаете, ние сме едни от фаворитите и ще ни гледат под лупа. Нормално е всеки да си каже онова, което не му харесва.“

За новия сезон грациите са заложили на музика на композитора Георги Андреев и "Матрицата".

„Ние никога не сме се съобразявали в коя държава ще е Европейското или Световното първенство, дори сега и Олимпиадата. Смятам, че нашият избор на музика е много добър, защото повечето отбори, доколкото знам са си направили едно от съчетанията на бразилски музики.“

„Все още нищо не виждам, защото не сме си сверили часовниците с другите отбори. Нека минат едно-две състезания, да видя другите какво са направили и след това мога да коментирам, но мисля, че композициите са силни. Ще има корекции в съчетанията, вярвайте ми, до самата Олимпиада. След всяко състезание всеки казва различно нещо, ние сме длъжни да се съобразим и с мнението на чуждестранните съдии. Затова непрекъснато ще има корекции“, завърши Ина Ананиева.

Първото състезание за ансамбъла ще бъде турнирът от сериите Гран при в Москва. Надпреварата ще се проведе от 19 до 21 февруари. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS