Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика показа официално композициите за новия сезон. Първото контролно състезание за годината на момичетата на Ина Ананиева се проведе в тренировъчната зала на стадион „Раковски“.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова представиха двете нови композиции пред родните съдии и председателя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Съчетанието с пет ленти е поставено по музиката с фолклорни мотиви на композитора Георги Андреев. В последните години екипът на Ина Ананиева много често се възползва от уменията на големия диригент, което е изпитана рецепта за успех. 

Както и през миналия сезон, второто съчетание отново е по музика от филм. Този път за изпълнението с два обръча и три чифта бухалки треньорският щаб е заложил на саундтрака от "Матрицата".

Именно с тези две съчетания ансамбълът ще се опита да спечели медал от Олимпийските игри в Рио през август. 

Първата стъпка от дългия път към Рио беше днес, контролното състезание, на което съдии, в това число Мария Гигова и Мария Петрова, специалисти по художествена гимнастика и треньори изгледаха двете съчетания. 

Наложи се повторно изиграване на композициите, за да бъдат проследени и по-малките детайли. След това журито каза тежката си дума, даде своите препоръки, а Илиана Раева събра момичетата за няколко минути, за да даде личните си наставления преди тежката година.

Първото състезание за грациите е още следващата седмица – от 19 до 21 февруари – Гран при на Москва. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS