Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри, че държи постоянна връзка по телефона със старши треньора на ансамбъла Ина Ананиева.

Грациите водят подготвителен лагер във Варна преди Световната купа в Арена Армеец София. В същото време, като главно действащо лице в организирането на надпреварата, се налага Раева да „дирижира“ процеса от столицата.

Запитана, дали е наясно с моментното състояние на ансамбъла, Илиана Раева обясни, че постоянно се чува по телефона с наставника на гимнастичките ни.

„Всеки ден се чувам с Ина Ананиева. Дори засне едно от съчетанията и ми го изпрати по телефона, за да го изгледам. Посветиха ми съчетание“, пошегува се Илиана Раева.

Благодарение на модерните технологии контактите вече са много лесни и дори видео-изображенията са достатъчни, за да се обсъдят детайлите по съчетанията.

Босът на родната централа не се нае с прогнози и обещания за медали от Световната купа в София. Най-важното състезание за годината за ансамбъла, както и за индивидуалното, е Световното първенство в Щутгарт. Първенството на планетата е квалификация за Олимпиадата в Рио.

Световната купа в София ще се проведе от 14 до 16 август, а входът за всички зрители е свободен. Освен много награди, за най-верните фенове на спорта ще има предвидена и Фен зона, в която гимнастичките ще раздават автографи след състезателния ден на 15 август.